darinko dumbovic
PETRINJA - Zahtjev za produljenjem Javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i Nacrtu prijedloga nacionalnog programa provedbe strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog otpada Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, uputio je Državnom zavodu za radiološku i nuklearnu sigurnost.

U zahtjevu gradonačelnik Dumbović ističe kako je u cilju učinkovite i svrhovite provedbe Javne rasprave potrebno određena pitanja raspraviti pred nadležnim tijelima jedinica lokalne samouprave uključenih u Javnu raspravu radi zauzimanja konačnih stajališta. Budući je za to potrebno zakazati i sazvati, te provesti sjednice kao i, nakon toga, provesti koordinaciju stavova jedinica lokalne samouprave, predlaže i traži da se Javna rasprava produlji za dodatnih trideset dana u odnosu na dosadašnje predviđeno trajanje, odnosno do zaključno 30. travnja 2016. godine.

Nadalje, gradonačelnik Dumbović ističe da su u tijeku upravni postupci glede statusnih pitanja koja su od značajnog utjecaja na tijek i ishod Javne rasprave, te da i s toga aspekta valja produljiti rok za provedbu Javne rasprave kako bi istom bili obuhvaćeni svi relevantni elementi i činjenice.

U svom zahtjevu gradonačelnik Dumbović napominje kako je spomenuti Državni zavod do sada već određivao produljenja iz razloga koji su bili u njihovom interesu, te smatra da je potrebno na istovjetan način postupiti i glede ovoga zahtjeva.

Svoje prigovore, prijedloge i sugestije o navedenoj Strateškoj studiji na adresu Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost poslali su već brojne petrinjske udruge, gradske ustanove i poduzeća, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i pojedinci, a gradonačelnik Dumbović poziva i sve ostale koji se protive odlagalištu nuklearnog otpada na Trgovskoj gori da napišu i pošalju svoja mišljenja na istu adresu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc