zinic u posjeti glini GLINA - U srijedu, 23. ožujka 2016. godine, župan Ivo Žinić je sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem te suradnicima posjetio Glinu. Radni je obilazak počeo iscrpnim sastankom u zgradi Gradske uprave, gdje su domaćini županu i suradnicima bili glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica Sanja Štingl Vlašić.

Sa svim aktualnim problemima gradske vlasti i grada Gline župana je u opsežnom izvješću upoznao gradonačelnik.

Župan je rekao kako je ovaj posjet Glini i svi oni koji slijede ostalim jedinicama lokalne samouprave, predstavlja zapravo realizaciju obećanja da će županijska vlast u zajedništvu s lokalnim vlastima nastojati rješavati probleme, zajednički sudjelovati u razvojnim projektima. „Naš današnji radni sastanak obilovao je čitavim nizom tema,“ rekao je župan i pobrojao neke od njih: „Naravno da naše ljude najviše zanima gospodarstvo i radna mjesta, zato i jesmo u današnjem posjetu organizirali obilazak Vivere i Drvnog centra Šerif. Zatim suradnja s našom županijskom razvojnom agencijom, koja će dati mogućnost da dio mladih ljudi iz ovog grada dođe na edukaciju za pripremu projekata koje ćemo zajedno financirati i provoditi. Gradonačelnik me upoznao s Proračunom, koji su najznačajniji projekti u ovom gradu.“

Već je dogovorena suradnja na projektu „Banovina – junačko srce Hrvatske“, rekao je župan, u kojem će Glina, kao grad hrvatske himne, kao kulturno-povijesni grad, koji ima što pokazati, imati puno mogućnosti. Jedan postav Muzeja Banovine bit će smješten u zgradi stare škole, čije će uređenje sufinancirati Sisačko-moslavačka županija i Grad Glina. Razgovaralo se i o infrastrukturi, komunalnoj i cestovno, koja je dosta teška za održavanje, kao i vodoopskrbi i kanalizaciji. „Želimo ostvariti suradnju i na društvenom planu, oko otvaranja Glazbene škole u Glini, kao i o novim namjenama za neke objekte.“ Teme su bile i školstvo, poljoprivreda, projektu Kupujmo lokalno, očekuje se da će u narednih mjesec dana Grad ponuditi prostor za trgovinu iz ovog ambicioznog projekta.

Nakon radnog sastanka župan i zamjenici su u pratnji svojih domaćina obišli i gradilište Doma za stare i nemoćne osobe u Glini, kao i dva najvažnija gospodarska subjekta, ne samo u Glini, Tvornicu dječje hrane Vivera i Drvni centar Šerif.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc