Liturgija u Dvoru 3
DVOR NA UNI
- U nedelju treću Časnog posta, koju nazivamo i Krstopoklona nedelja, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Dvoru na Uni. Episkopu su ovom prilikom sasluživali protojerej - stavrofor Radoslav Anđelić, paroh dvorski, protojerej Saša Umićević, paroh petrinjski i đakon Jovan Galamić.

Besjedeći po okončanom sabranju, Episkop je čestitao prisutnim vjernicima današnji praznik i poučio ih o značaju proslavljanja današnjeg praznika, praznika kojim proslavljamo Časni i Životvorni Krst Gospodnji. Časni Krst koji nam je Gospod ostavio da njime štitimo sebe od demonskih sila koje svakodnevno napadaju čovjeka. Radi toga se Časnom Krstu klanjamo, njega cjelivamo i njega nazivamo Životvornim.
 
Po okončanom bogosluženju, za pristune vjernike priređeno je posluženje u porti hrama.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc