nuklearni otpad
ZAGREB/DVOR - Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost u postupku strateške procjene utjecaja na okoliš Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva donio je odluku o produljenju javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva do 6.svibnja ove godine.

Tijekom trajanja produljenja javne rasprave Strateška studija, sažetak strateške studije i Nacrt prijedloga Programa dostupni su javnosti na internetskim stranicama Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost kao i u prostorijama Državnog zavoda, te u Dvoru u vijećnici Općine Dvor kao i u prostorijama kutinske Gradske uprave. Prijedloge, mišljenja i primjedbe možete upisati i u knjigu primjedbi ili ih možete dostaviti u pisanom obliku Državnom zavodu.

„Istovremeno traju konzultacije sa Bosnom i Hercegovinom te Republikom Slovenijom o skladu s Protokolom o strateškoj procjeni okoliša Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (ESPOO konvencija)", poručuju iz Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost. Na kraju podsjećamo kako je upravo zahtjev za produljenjem javne rasprave krajem ožujka uputio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc