Srbi za Srbe orden 2 KOMOGOVINA - U subotu 19. marta, na praznik Sv. Teodora u manastiru Komogovina nedaleko od Kostajnice u Hrvatskoj, na inicijativu Vladike Eparhije Gornjokarlovačke Gerasima, Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe svečano je dodeljen Orden Svetih novomučenika gornjokarlovačkih.

Orden je primio predsednik Igor Rašula zajedno sa članovima organizacije koji su za ovu priliku doputovali iz Beograda. Izuzetna čast koju je Srpska pravoslavna crkva ukazala Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe usledila je nakon sprovedenih brojnih humanitarnih akcija pomoći povratničkim porodicama u Slavoniji, Baniji, Kordunu, Lici i Dalmaciji proteklih godina.
Nakon svečanog čina uručenja ordena, predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su manastir Jasenovac i nekadašnji zloglasni jasenovački logor kako bi odali poštu stotinama hiljada ljudi i dece koji su mučki zlostavljani i ubijani u periodu tokom Drugog svetskog rata.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
rek b or