kostajnica bez vode
HRVATSKA KOSTAJNICA
- Šestodnevni prekid opskrbe pitkom vodom za 2.000 stanovnika Hrvatske Kostajnice dobit će, izgleda, i svoj sudski epilog. Naime, zbog nestručno osiguranih radova koji su u ožujku doveli do oštećenja magistralnog vodovoda policija je kazneno prijavila dvije osobe.

Jedan je od njih 43-Stjepan Andrić na čijem se zemljištu u Panjanima izvođeni radovi dogradnje automobilske radionice, a drugi je 60-godišnja odgovorna osoba tvrtke iz Kalnika koja je radove obavljala.

Naime, policijska istraga je tvrdila kako je 43- godišnjak u Panjanima u lipnju 2015. angažirao tvrtku, koju zastupa 60-godišnjak, za radove iskopa i odvoza zemlje.

Nakon izvedenih radova, a uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno kiše i snijega, te neadekvatno izvedenog osiguranja klizišta, došlo je do oštećenja vodovodne cijevi magistralnog vodovoda i ometanja u opskrbi vode, zbog čega su grad Hrvatska Kostajnica i okolna mjesta šest dana bili bez redovite opskrbe vodom. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 150.000 kuna, koliko je plaćeno iz gradskog proračuna za obnovu vodovoda i opskrbu stanovnika vodom iz drugih izvora u tom vremenu.

Policija je stoga protiv dvojca nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog uništenja ili oštećenja javnih naprava.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc