Arhijerejska Liturgija u Petrinji PETRINJA - U nedelju petu Časnog i Velikog posta, posvećenu divnoj podvižnici i najvećem primjeru Božijeg čovjekoljublja, propodobnoj Mariji Egipćanki, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim posjetio je parohiju petrinjsku i tom prilikom u bogoslužbenom prostoru ( hram porušen ) Svetog Spiridona Čudotvorca, služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju. Episkopu su ovom prilikom sasluživali: protojerej Saša Umićević, paroh petrinjski, protonamjesnik Željko Vidaković, paroh kolarićki i đakon Jovan Galamić.

U svojoj besjedi po okončanju sabranja, Episkop je čestitao okupljenom vjernom narodu parohije petrinjske današnji praznik i poučio ih o značaju današnjeg dana u koji naša Sveta Crkva čini službu prepodobnoj Mariji Egipćanki, pokazujući u njoj obrazac iskrenog pokajanja, a samim tim pokazuje koliko je neizmjerna i velika milost Božija i čovjekoljublje prema onima koji iskreno žele da se pokaju i obrate od sagriješenja.

Nakon Liturgijskog sabranja, priređeno je posluženje za sve prisutne u okviru parohijskog doma i tom prilikom, Episkop Gerasim je zajedno sa sveštenstvom i vjernim narodom parohije petrinjske razgovarao o raznim temama iz crkvenog života i svakodnevnice.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc