dok citas ne cekas
PETRINJA - Gradska knjižnica i čitaonica Petrinje iz svojih prostorija u Hrvatskom domu izašla je izravno u susret čitateljima s originalnom, vlastito osmišljenom idejom i realizacijom. Za bolju vidljivost knjižnice u lokalnoj zajednici i poticanje čitanja, danas je pokrenuta akcija „Dok čitaš, ne čekaš!

-Nije mi poznato da ovakav projekt već netko ima. Iz našeg fundusa izdvojili smo beletristiku i dječjih slikovnica, sami smo napravili 11 tipiziranih polica i dogovorili mjesta po čekaonicama liječničkih ambulanti, hodnicima doma zdravlja i ispred šaltera poslovnice OTP banke. Ponudili smo ovakvu suradnju i ostalim uredima banaka u Petrinji i drugim mjestima okupljanja po gradu, ali nisu ni odgovorili ili odbili prijedlog. Baš šteta- kaže ravnatelj knjižnice Ante Mrgan.

Danas su postavljene prve police nove usluge ove gradske ustanove, najprije u glavnom ulazu Hrvatskog doma pokraj dječje igraonice Košnica, u prizemlju i na katu zgrade starog Doma zdravlja te u OTP banci.

-Vrlo zanimljiva ideja, drago mi je da smo mogli izaći u susret, da se ujedno naši klijenti zabave čitajući knjigu, iako nije predviđeno da se kod nas dugo čeka. Neka si malo prikrate vrijeme i podsjete da knjige treba čitati ne samo u banci, nego i kod kuće - rekla je direktorica OTP-ove poslovnice Višnja Dejanović.

Samo i posebno za ovu banku knjižničari su policu obojili u zeleno, prepoznatljivu boju OTP-a, a preostalih deset odlagališta u naranđastoj boji.

– Ne bojimo se otuđenja knjiga, ako baš neka i nestane, nadoknadit ćemo s drugim naslovom iz našeg bogatog fundusa - zaključio je A. Mrgan današnje prvo postavljanje polica s knjigama u slikovnicama iz njihove akcije „Dok čitaš, ne čekaš!“

Sada se u ovoj ustanovi pripremaju za petak 22. travnja i Petu noć knjige s četiri programa: predstavljanja knjige priča za djecu (18 sati), radionice-natjecanja (18.30), izložbom o jezičnom blagu (19 h) i edukacije o proizvodnji vlastitog piva ( od 20 sati).
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc