Vaskrs Petrinja 03
PETRINJA
- Sabrani zajedno u neiskazanoj Tajni Nove Pashe, verni narod Božiji sa područja petrinjske parohije svečanim evharistijskim sabranjima proslavio je Praznik svetlog i spasonosnog Vaskrsenja Gospodnjeg.

Centralna proslava Praznika održana je u Petrinji, gde se na početku prazničnog dana verni narod sabrao u kapeli posvećenoj Svetom Spiridonu Čudotvorcu, Episkopu trimitunskom.

Nakon evharistijskog slavlja, svi sabrani su imali priliku da pogledaju postavku kreativnih radova učenika veronauke, koji su bili izloženi u prostorijama parohijskog doma.

U želji da se ovaj dan učini što radosnijim, nakon liturgijskog slavlja, nadležni paroh petrinjski je u pratnji vernika učinio posetu Opštoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, prilikom koje je svim nemoćnima, uz skroman dar, upućena čestitka povodom praznika Vaskrsenja Gospodnjeg i izražena želja za što skorijim ozdravljenjem.

Sutradan, na Vaskrsni ponedeljak, Sveta Liturgija je služena u kapeli Svetog velikomučenika Georgija u Brđanima, dok je u navečerje Vaskrsnog utorka, u Domu za stare i nemoćne osobe u Petrinji, služeno večernje bogosluženje.
Na Vaskrsni utorak Sveta Liturgija je služena u hramu Svetog proroka Ilije u Blinji, dok su u nastavku dana učenici Pravoslavne veronauke iz Osnovne škole u Jabukovcu, koji uz redovnu nastavu pohađaju i vannastavnu radionicu pod nazivom „Čovekoljublje“, učinili posetu Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji i tom prilikom uručili donaciju koju su omogućili sredstvima od prodaje brojanica i narukvica koje su izrađivali na radionici.

U toku prazničnih dana, učičinjene su brojne posete potrebitim porodicama i nemoćnim pojedincima kojima je uručena jednokratna pomoć, koja je delatnom ljubavlju vernog naroda petrinjske parohije prikupljana u toku Velikog posta.

protojerej Saša Umićević

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc