kolodvor petrinja
PETRINJA - Neko je bio donio odluku – Nema zezanja, idemo raditi, idemo graditi. I u ta, za danas kako mnogi vele mračna i grozna vremena Jugoslavije se tako radilo. Došli su radnici, došla su građevinska poduzeća, došli su majstori, pljunuli su u šake i što bi rekao onaj današnji ZG gradonačelnik – delali.

I napraviše na današnjem Trgu hrvatskih branitelja autobusni kolodvor. I to onaj pravi. Sa peronom, telefonskom govornicom, zgradom čekaonice i birtijom. Putniku baš ništa nije falilo.

A nakon nekog vremena ti likovi koji za današnje prilike izgledaju nenormalni jer su stalno nešto gradili, radili i zapošljavali ljude, odlučiše napraviti novi autobusni kolodvor – još veći, ljepši i moderniji, tik pored željeznićkog kolodvora. Grozno je bilo i ponašanje tih ljudi jer oni što su zamislili to su i ostvarili.

A na tom mjestu, gdje bješe taj prvi autobusni kolodvor, odlučiše napraviti veliku Robnu kuću. I dali joj ime PETRINJKA.

A onda su nestali. Ostala je samo ova fotografija koja kruži bespućima interneta.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc