Željko Grčić Beli
Željko Grčić Beli
PETRINJA - Prošle subote – jedne od najhladnijih dana ovog proljeća, dogodila se prava drama na petrinjskom Gradskom kupalištu na Kupi.

Čuvar kupališta mnogim Petrinjcima poznati Željko Grčić – Beli, spasio je život jednoj mladoj Petrinjki koja je pokušala suicid utapanjem u hladnim virovima Kupe.

Malo je uopće poznato da je Beli ustvari pravi heroj koji je u svojoj čuvarskoj karijeri spasio čak deset života. Ovo je priča koju bi prenijele sve novinske kuće da znaju za nju, ali evo, tek PS Portal – medij koji piše životne priče “običnih” ljudi jedini dosnosi ovu priču za koju se po gradu šuškalo ovih dana, ali nitko je nije istražio i predočio javnosti.

“Ne znam zašto i što je to u meni bilo, ali neka nevidljiva sila me je tog ranog jutra, nakon uobičajene noćne smjene povela domu putem kojim vrlo rijetko idem – preko nasipa do mosta na Kaniži. Vozio sam se biciklom, kad sam negdje na pola puta, u pola osam ujutro sreo jednu mladu djevojku koja je mogla imati oko 25 godina, kako s kapuljačom na glavi žuri prema Kupi. Nekako mi je bila sva čudna i brzo je pohitala prema rijeci. Djevojka očito nije razmišljala puno već se je bacila u vodu na samom ušću Petrinjčice u Kupu i nestala pod površinom. Nisam gubio ni sekunde već sam pohitao natrag, bacio bicikl, novčanik i mobitel i uskočio u hladnu i mutnu vodu. Vidio sam da je isplivala na trenutak i ponovno nestala pod površinom, ovaj put dugo. Mislio sam da se već udavila, ali sam zaronio duboko u vodu i srećom ju nekako uspio napipati ispod vode. Uhvatio sam je za kosu i povukao prema površini i onda ju odvukao do obale. Ona je ležala i povraćala vodu koje se nagutala, a ja sam pozvao 112 i odmah je došla ekipa Hitne pomoći koja ju je zbrinula. Srećom ostala je živa!” – veli ovaj 67-godišnji Petrinjac i dodaje kroz šalu da je ova djevojka njegova “jubilarka” – deseta osoba koju je izvukao iz Kupe u svojoj skoro 30 godišnjoj karijeri.

Što i kakve su brige i misli nagnale mladu Petrinjku da digne ruku na sebe i pokuša si oduzeti život nije ni važno. Važno je da je ostala živa. I to zahvaljujući čovjeku koji ima puno godina na leđima, ali koji je bio vrlo hitar i odvažan da skkoči u hladnu rijeku i spasi ovu djevojku.

Željko Grčić – Beli se sav smočio i prehladio. Ali za nas je postao lokalni heroj.

Eto – sad znate da u Petrinji živi čovjek koji je ovo napravio čak deset puta.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc