Vaskrs Dvor 02
DVOR NA UNI - U toku Velike nedelje kao i na sam Praznik Vaskrsenja Gospoda Boga i Spasa našega Isusa Hrista u većem broju nego do sad vjerni narod uzeo je učešća u Svetim bogosluženjima.

Na Vaskrs služena je Sveta liturgija u hramu Sv. velikomučenika Georgija u Dvoru.

Veći broj vjernika i onih najmlađih pristupio je Svetoj tajni pričešća. Po završetku Svete liturgije pročitana je Vaskrsna poslanica Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja i svih Arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve.

Svim prisutnim vjernicima nakon Svete liturgije podijeljena su osvećena vaskrsna jaja koja su pripremile vrijedne parohijanke.
Ispred hrama pripremljeno je posluženje za sve prisutne. Na Vaskrsni ponedeljak služena je Sveta liturgija u hramu Svetog Preobrženja Gospodnjeg u Rujevcu, a za Vaskrsni utorak u hramu Prepodobne mati Paraskeve u Gornjem Javornju.

prtojerej – stavrofor Radslav Anđelić
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc