kupa
PETRINJA - Kažu mudri ljudi da sve bolesti i nepravilnosti u čovjekovom organizmu dolaze iz jednostavnog razloga – zato što je napustio prirodu i sve manje boravi u njoj. Zvuči vrlo banalno i jednostavno. Svi se mi danas nekuda žurimo, uživamo u blagodatima suvremene tehnologije, nemamo vremena, vozimo se u automobilima, sjedimo i buljimo u ekrane kompjutera i televizora, dopisujemo se sa “prijateljima” koje gledamo na smartfonima, ovisni smo o internetu i tako dalje, i tako dalje….. I nikad se nećemo svi promijeniti, nećemo se više kretati i mnoge od nas bolesti sigurno čekaju. A poskupljuje dopunsko zdravstveno osiguranje. Ali svako svoju sreću bira sam.

A jedna kratka vožnja biciklom odvezla me sa asfaltne ceste pune jurećih strojeva na zeleni nasip Kupe koji me je odveo na jedno prekrasno mjesto. Ni pedesetak metara od nove obilaznice koja se sa Zagrebačke ulice spaja sa cestom iz Novog Selišta, travnati nasip dodiruje jedan kanal koji utječe u Kupu. Pored njega je staza kojom se može doći do same obale rijeke koja juri prema Petrinji.

A na površini rijeke rasule su se boje proljetnog maja i pružio se prekrasan pogled na kupski most obasjan suncem u predvečerje. Ljepota je na dohvat ruke. Samo treba pružiti ruku. Ali svako svoju sreću bira sam.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc