Djurdjevdan Dvor 05 DVOR NA UNI - Vjerni narod okupio se u velikom broju u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Dvoru na Uni da proslavi svoga zaštitnika i molitvenika pred Prestolom Božijim. Na Svetoj liturgiji načalstvovao je protojerej - stavrofor Dalibor Tanasić paroh kostajnički.

Parohu kostajničkom sasluživao je nadležni paroh dvorski protojerej - stavrofor Radoslav Anđelić. Pored vjernog naroda na Evharistijskom sabranju uzeli su učešća i đaci OŠ Dvor koji pohađaju časove Pravoslavne vjeronauke, od kojih je jedan broj pristupio Svetoj tajni pričešća. Poslije zamvone molitve osvećeni su slavski kolači i slavska žita kojih je bilo nešto više nego ranije.

Po završetku Svete liturgijije i poučne besjede kostajničkog paroha pristupilo se trokratnom ophodu oko hrama. Za sve prisutne ispred hrama pripreljeno je posluženje uz pomoć Opštine Dvor, porodice Ljubomira Maljkovića i vrijednih parohijanki.


Paroh dvorski, protojerej-stavrofor Radoslav Anđelić

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc