napisi projekt pribavi sredstva SISAK - U okviru projekta SNV "Učinkovita manjinska vijeća za više manjinskih prava" u Sisku je 16. maja održan treći edukacioni modul za polaznike iz Sisačko-moslavačke županije. Za razliku od prva dva, ovaj je bio praktičnog karaktera: 25 polaznika u četiri grupe nakon kratkih prezentacija koje je držala Dragana Knezić iz Rehabilitacijskog centra za stres i traumu, uvježbavali su pripremu za pisanje projekta - utvrđivanje ciljnih grupa i krajnjih korisnika, utvrđivanje i analizu problema i ciljeve projekta i programa. U svojim vježbama grupe polaznika bavile su se svakodnevnim problemima - starijim i nemoćnim ljudima u ruralnim područjima, nezaposlenima starijima od 45 godina i djecom pripadnika nacionalnih manjina. Po Draganinim riječima, grupe su ozbiljno shvatile zadatke.

- Grupa je vrlo inspirativna i izazovna za rad jer je heterogena po dobi i obrazovnoj strukturi, te su sudionici projekta iz različitih nacionalnih manjina. Posebno me veseli da su prihvatili način rada na koji nisu navikli i koji im nije uobičajen, a u kome se puno prostora njihovim idejama i u kome su oni ravnopravni sudionici. Čini mi se u tome uživaju i da je njihova uključenost pokazala da je to način rada koji im odgovararekla je Dragana Knezić.
Naglasila je da su probleme s kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih manjina izložili vrlo relevantno i dobro definirali projekte kojima se ti problemi daju rješavati. Njeno zadovoljstvo podijelili su i učesnici modula. Mario Kosina iz županijskog vijeća Češke nacionalne manjine ističe da je radionica bila odlična.

- Uspjeli smo saznati neke osnovne stvari vezane uz izradu projekta što je osnova za daljnji rad u tom pogledu, rekao je Kosina. S njim se slaže Gvozdenka Ostojić iz Kutine.

- Ovo je bilo savršeno; radili smo u malim grupama i na konkretnim primjerima, pa smo naučili puno toga, rekla je Gordana. Sličnim aktivnostima po grupama bavili su se 11. maja u Kninu i i učesnici projekta iz Šibensko-kninsku županiju. Naredni, četvrti modul bit će za obje županije održan do kraja maja.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc