Priznanje petrinjskoj parohiji 12
PETRINJA - Dana 01. juna 2016. godine Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja proslavio je svoju 3. godišnjicu rada kao samostalna ustanova koju je osnovala Županija sisačko-moslavačka.

Od 1. juna 2013. godine Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji samostalna je županijska socijalna ustanova. Do tada je funkcionisala pod raznim upravama, a do osamostaljenja 2013. bila je u sastavu Opšte bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Sada 41 zaposlenik danonoćno brine o 96 osoba s mentalnim poteškoćama. U Domu se pružaju usluge dužeg ili kraćeg smeštaja, što zavisi o stanju korisnika, jer im se može omogućiti odlazak u neku drugu vrstu ustanove, primerenijeg oblika smeštaja, odnosno stambenih jedinica.

Povodom godišnjice rada u dvorištu ove javne ustanove održan je prigodni program koji je bio ulepšan nastupom učenika Prve osnovne škole Petrinja, Srednje škole Petrinja, te nastupom samih korisnika doma.
Na kraju predviđenog programa, direktorica Doma, gospođa Jadranka Bertović, pored nekolicine donatora, uručila je priznanje i Srpskoj pravoslavnoj parohiji petrinjskoj zahvalivši se pri tome na pomoći koju Uprava parohije petrinjske pruža ovoj ustanovi i njenim korisnicima.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc