dan hr kostajnice
HRVATSKA KOSTAJNICA
– Povodom Dana grada Hrvatske Kostajnice, održana je svečana Sjednica Gradskog vijeća na kojoj je predsjednik Gradskog vijeća Dražen Radić kazao kako su u proteklih godinu dana održali osam sjednica na kojima su gradski vijećnici donosili odluke, podnosili izvješća i usvajali programe.

Raspravljajući o Planu gospodarenja otpadom sretni smo što možemo reći kako je odlagalište otpada u Rosuljama konačno u potpunosti sanirano, pa je naš grad na čistoj rijeci Uni sasvim otvoren razvoju turizma. Najvažniji dokument kojeg donosi Gradsko vijeće je Gradski proračun za 2016.godinu. Proračun je uravnotežen, učinjene su dodatne uštede i proračun je usvojen jednoglasno", rekao je Radić.

Podsjetio je na brojne aktivnosti i manifestacije koje su održane prilikom obilježavanja Dana grada te se zahvalio svima onima koji su u tim manifestacijama sudjelovali, kao što se zahvalio svim gradskim vijećnicima na korektnoj suradnji. Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović je istaknuo kako Grad ulaže znatne napore za svoj opstanak, obnovu i razvoj.

„Očekujem da suradnja s kolegama iz susjednih općina predložimo definiranje Pounja kao prirodno-zemljopisne cjeline i kao područje od posebne državne skrbi izborimo dostatna financiranja iz državnog proračuna jer sadašnje zadovoljava minimum tekućih potreba. Žitelji ovog kraja također imaju pravo na dječji vrtić, knjižnicu, kulturu i sport, za što nemamo dostatna vlastita sredstva", kaže Paunović.


Dodaje kako je također važna prometna povezanost. „Nužno je potaknuti međugraničnu prometnu suradnju na regionalnoj i međudržavnoj razini s ciljem utvrđivanja svih elemenata za novi granični most preko Une, sa robnim i putničkim graničnim prijelazom između obe Kostajnice, uz suradnju međunarodne zajednice i financiranje kroz transgranične fondove EU. S našim prekograničnim susjedima izgrađujemo dobrosusjedske odnose, sa željom za bolje prometno povezivanje, nastavkom uređenja vodotoka Unčica i projektima prekogranične suradnje na zaštiti rijeke Une", istaknuo je Paunović.

Zahvalio se na pomoći Vladi Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačkoj županiji, u čije se ime obratila zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević. „Hrvatska Kostajnica je ponosna i prekrasna. Nadam se da će ona takva i ostati jer ona to zaslužuje zbog svoje duge povijesti. Posebno zaslužuje to zbog onoga što je dala u povijest, turbulentnim vremenima koje je Hrvatska Kostajnica preživjela. Nadam se kako ćemo se u Hrvatskoj Kostajnici i dalje nalaziti i da će Hrvatska Kostajnica biti ono što Županija želi od nje, središte kulturnog zbivanja ove županije, da bude eminentna turistička destinacija jer sve potencijale za to ima", rekla je Sinjeri Ibrišević.

Na Svečanoj sjednici uručene su i zahvalnice Grada Hrvatske Kostajnice za uspješnu suradnju i doprinos razvoju i ugledu grada i to kiparu Petru Barišiću, arhitektici Kati Marunici i arhitektu Nenadu Ravniću za iznimno kiparsko arhitektonsko djelo „Slomljeni pejsaž", spomen obilježja snimatelju HRT-a Gordanu Ledereru. Zahvalnica je uručena i bivšem ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu s kojim je kostajnički gradonačelnik ostvario izuzetnu suradnju i koji je pokazao veliko razumijevanje da projekt ovog spomen obilježja zaživi.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc