ljetovanje dubrovnik PETRINJA - Zahvaljujući Darinku Dumboviću, gradonačelniku grada Petrinje, rano ujutro u srijedu, 15. lipnja 2016.g., 22 dvoje djece i odraslih u pratnji, članova Udruge osoba s invaliditetom SMŽ, otputovalo je u Dubrovnik.

Naime, prijateljskom suradnjom Dubrovačke biskupije i Grada Petrinje, točnije dr. don Stanka Lasića, katedralnog župnika katedrale Velike Gospe u Dubrovniku, i Darinka Dumbovića, gradonačelnika grada Petrinje, dogovoreno je ljetovanje za djecu i obitelji slabijeg imovinskog stanja, obitelji s više djece i djece i mladih s poteškoćama u razvoju, u objektu „Gospin dom“ Dubrovačke biskupije, a Grad Petrinja pobrinuo se za prijevoz istih.

Smještaj i ljetovanje don Lasić ponudio je za dvije skupine djece i pratnje, tako da će prva skupina koja je otputovala u srijedu, 15. lipnja 2016.g., boravit u Dubrovniku do 25. lipnja 2016.g., dok će druga skupina biti tamo od 1. do 10. srpnja 2016.g.

Gradonačelnik je prije polaska bio sa svojim sugrađanima,poželio im sretan put i lijep i ugodan boravak na moru, te rekao: „U Dubrovniku sam uspostavio dobre kontakte s dobrim ljudima. Župnik don Lasić sam je rekao kako zna da smo iz grada pogođenog ratom i da su posljedice ostale velike i da brojna djeca nikad neće vidjeti Dubrovnik, nikada neće otići na more. Rekao je da želi izaći u susret i dati dva puta po desetak dana za one koji su u potrebi. Išli smo na skupine koje imaju poteškoće.

Sve ima neki trošak ali ovo nikada ne smije biti trošak, ovo mora biti prije svega nadgradnja i senzibilitet prema ljudima, djeci, danas su to iz naše Male kuće, i obiteljima koje imaju problem, kojima treba pažnja. Ovo je samo jedan mali znak pažnje. Još ćemo vidjeti što možemo napraviti u suradnji s Gradom Zagrebom kao i prošle godine. I ovog ljeta moramo pokazati kao Grad i svake naredne godine sve više i više vodi brigu o našoj djeci da dođu na more.“
Samira Spoja, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom SMŽ, zahvalila se gradonačelniku što je omogućio da djeca provedu deset dana na moru, te je naglasila kako su tu djeca svih dobnih uzrasta, najmlađa curica je 2,5 godine a najstariji je 22 godine, dok je osam odraslih osoba u pratnji.
Ljepote mora i Dubrovnika, samo ovaj put, imat će prigodu vidjeti sveukupno 41 osoba iz našega grada.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc