Ilustracija
Ilustracija
PETRINJA
- Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je on od početka 2015. pa do početka lipnja ove godine, u svojoj obiteljskoj kući u Petrinji, uredio prostor i opremio ga te jednom do dva puta tjedno organizirao, pripremao i promicao nedozvoljenu kartašku igru na sreću „Texas Holdem“, za čije učestvovanje u igri su uključene osobe mijenjale novac za žetone, u omjeru 1:1, te su mogle eventualno ostvariti dobitak, dok je za dijeljenje karata unajmio osobu tzv.“krupijea“.

Također je utvrđeno da je postavio dva poker aparata, bez markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, s akceptorima za prihvat papirnatog i kovanog novca, a koje su igrači koristili dok su čekali na red za igru. O vremenu početka ilegalno organiziranih partija „Texas Holdema“ druge je sudionike obavještavao SMS porukama i telefonskim pozivima, za što je od svake partije pokera i zamjene novca u žetone kao nagradu dobivao četiri posto, čime si je pribavio neutvrđenu imovinsku korist.

Pretragom njegove kuće, po nalogu suda, uz spomenute poker aparate te profesionalni stol za igru, stolice-fotelje, mješač karata i drugo čime je opremio prostoriju, pronađen je i pištolj ručne izrade tzv. kubura i 12 komada pripadajućih patrona koje je osumnjičeni neovlašteno nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao u svojoj kući. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je počinio kaznena djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te Nedozvoljena igra na sreću, protiv 57-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc