Slava u Dubici 5 HRVATSKA DUBICA - I ove godine na hramovnu slavu „Silazak Sv. Duha na Apostole“ u Hr. Dubici dostojno je i kako valja proslavljena hramovna slava uz liturgijsko sabranje vjernoga naroda koji je svojim prisustvom uveličao ovaj divni i veliki praznik. Poslije sv. liturgije osvećen je slavski kolač i slavsko žito, a kuma gđa. Savka Petrović sa svojom porodicom nije žalila truda da pripremi trpezu ljubavi za sve prisutne.

Ovakva kao i sva buduća okupljanja našega naroda oko svojih svih svetih hramova itekako su potrebna u ovim teškim iskušenjima za naš narod kada nas je iz godine u godinu sve manje na ovim prostorima. Narod sve više uviđa da upravo kroz ovakve praznike i događaje pronalazi novu snagu i duhovno se okrepljuje za nove dane koje nam dolaze ali znajući u srcima svojim onu narodnu; „Sa Bogom svakuda a bez Njega nikuda“.

protojerej – stavrofor Dalibor Tanasić

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc