Smotra folklora u Jabukovcu 14 JABUKOVAC - U Jabukovcu je u subotu održana 3.smotra foklora u organizaciji KUD-a „Zvuci Banije.“ Zoran Dragaš iz KUD-a nam je rekao kako je zadovoljan odazivom pet društava na smotru koju su organizirali. Kratko nam je tom prigodom predstavio „Zvuke Banije“: „Naše društvo broji dvadesetoro djece i trideset odraslih članova. Imamo mušku pjevačku grupu i dječju plesnu i pjevačku grupu. Imamo harmonikaše, dvoržicu. U prosjeku godišnje imamo desetak-petnaest nastupa.“, rekao je Dragaš.

Održavanje smotre je financijski pomogao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je prigodnim riječima otvorio manifestaciju. Pohvalio je organizaciju te rekao kako je čuvanje baštine obveza prema precima: „Vi svoju nošnju niste sami izmislili. Vi ste to naslijedili od svojih baka, od svojih djedova i to morate čuvati. Mi kao Grad želimo da to čuvate, želimo da držite do toga. Ako ne budete držali do toga mislim da ćete izgubiti svoju pravu vrijednost. Ja kao gradonačelnik garantiram i siguran sam da ćete u budućnosti imati još bolje uvjete.“

Gradonačelnik je podsjetio kako je kroz prethodne godine obnovljen Društveni dom u Jabukovcu jer Grad brine o svojim građanima. U smotri koja je uslijedila svoje foklorno bogatstvo pokazali su KUD Vrhovac, KUD Ogulin, KUD Dvor, Bajski Sokolovi i Sokolice iz Bosanske Kostajnice te domaći KUD Zvuci Banije.

banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc