petrinja novo seliste
PETRINJA
- Poznavatelji rock glazbe znaju da postoji album S vetrom uz lice – jedne od najboljih alternativnih grupa bivše države EKV-a koji je objavljen prije točno 30 godina – daleke 1986. Ja se potpuno slažem s tim tvrdnjama i veliki sam fan ovog benda koji odavno ne postoji, a većina njegovih članova vjerojatno svira i dalje u nekim nebeskim sastavima.

Na albumu je i pjesma Stvaran svet oko mene u kojoj je stih : To je stvaran svet oko mene, samo čekam da prođe…. A prolazi sve. Razmišljajući o tim stihovima i prolaznosti, danas u 19,10 sati, posljednjeg dana lipnja ove 2016. godine našao sam se sa suncem u očima. Suncem koje naglo počinje propadati na zapadu, baš onako kako uvijek u ljeto propada i stvara psihodeličnu sliku pred našim očima.

Nova prometnica Petrinja – Glina, siluete automobila na ravnoj cesti – cesti gdje se ljube Petrinja i Novo Selište kao neki tajni ljubavnici i fotografija ovog prizora koji na trenutak smeta vozačima. Sunce je zašlo i otišlo negdje dalje. Vratit će se sutra. A ovaj lipanj je zauvijek otišao u ovom plamtećem prizoru s ceste.

To je stvaran svijet oko mene.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc