adam d kukoleca
Dana 13.07.2016. godine napustio nas je naš poznati Banijac, magistar elektrotehnike ADAM KUKOLEČA, veoma aktivan član Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije, vrlo poznat književnik i pjevač izvorne ojkače, reprezent Banije, čuvar njene tradicije i običaja, kao i Krajine, na svim poljima krajiških događanja.

Rođen je 22.10.1940. godine u Brnjeuškoj, općina Glina, gdje je živio do završetka Fakulteta elektrotehnike u Zagrebu. Odlazi u Osijek da živi sa suprugom Ankom i sinovima Duškom i Stankom.

1995. godine dolazi u Beograd, gdje mu se porodica uvećava za 5 predivnih unučića i gdje je bio zaposlen u Elektroprivredi Srbije do penzije.

Od samih početaka bio je učesnik u osnivanju ZU Banijaca gdje je nastupima, druženjima i izdavanjem knjiga svojim prisustvom ubilježen za sva vremena u srcima Banijaca i snimcima za arhivu.

Ispraćaj na kremaciju održaće se 18.07.2016. god (ponedjeljak) sa početkom u 13,30 časova na Novom groblju u Beogradu, Ruzveltova bb.

Pozivamo sve naše Banijce i Krajišnike da svojim prisustvom odaju posljednju počast našem dragom Adamu!

Neka mu je vječna slava i hvala!
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc