ivo zinic
GLINA
– Na 18.sjednici Županijske skupštine s 35 glasova ZA usvojena je Odluka o osnivanju Doma za starije i nemoćne osobe u Glini. Dom će moći primiti ukupno 75 korisnika. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako se trenutno u budućem Domu obavljaju poslovi adaptacije i sanacije.

„Nekoliko puta smo obišli to gradilište. Izvoditelj trenutno je u punom jeku građenja i očekujemo da bi završetak objekta trebao biti do kraja godine. Možda će biti produljen rok do dva mjeseca, jer je prilikom izgradnje lifta izvoditelj naišao na teren koji je bio podvodan i gdje se moralo promijeniti način temeljenja dogradnje lifta", rekao je Žinić.

Uskoro se može očekivati imenovanje v.d.ravnatelja tog Doma kao i imenovanje Upravnog i Stručnog vijeća kako bi ravnatelj mogao pripremiti svu potrebnu dokumentaciju za registraciju Doma.

„U proračunu Sisačko-moslavačke županije smo predvidjeli sredstva za osnivanje ove ustanove. Ona su bila u visini od 600 tisuća kuna. Rebalansom smo smanjili ta sredstva na 135 tisuća kuna koja će biti potrebna za plaću v.d.ravnatelja i one normalne troškove", pojasnio je župan.

U Domu će priliku za posao dobiti 30-tak osoba, a već sljedeće godine planirano je otvorenje Doma. „Ovaj Dom je financiran sredstvima iz projekta Razvojne banke Vijeća Europe. To su bespovratna sredstva koja će zauzvrat smjestiti uglavnom starije i nemoćne osobe od prognanika i izbjeglica te drugih ugroženih osoba", kazao je Žinić.

Oporbeni vijećnici pohvalili su konačni završetak ovog projekta, dok je SDP-ov Zdenko Vahovec kazao kako je projekt Doma u Glini projekt bivše vlasti, ali je pozdravio što je njegovo otvaranje u završnoj fazi.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc