Ilustracija
Ilustracija
DVOR NA UNI - U srijedu, 20. jula , policiji su prijavljena dva pronalaska zaostalih neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava.

U mjestu Matijevići, na području Dvora, prilikom radova na krovištu dvorišne zgrade na tavanu su uočena razna ubojita sredstva. Dolaskom policijskog službenika protueksplozijske zaštite na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o dvije ručne bombe, jednom pištolju i 40 komada municije, što je uklonjeno s tavana.

U mjestu Gornja Gračenica, grad Popovača, mještanin je čisteći štagalj pronašao ručnu bombu.

Podsjećamo da je još uvijek u toku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dobrovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dobrovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj stanici. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dobrovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc