hrvatski dom glina
GLINA
- Na 75. godišnjicu ustaških zločina u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Srpsko narodno vijeće odat će pijetet ubijenim Srbima iz Gline i sela nekadašnjeg kotara Vrginmost - Čemernice, Topuskog, Pješćanice, Crevarske Strane, Batine Kose, Bukovice i Trepče.

Komemorativno okupljanje održat će se u petak, 29. jula 2016. godine s početkom u 17 i 30 sati i to na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve, točnije ispred Spomen doma, koji je 1995. godine preimenovan u Hrvatski dom. Tokom skupa, kojem će prethoditi vjerski obred, govorit će episkop slavonski Jovan i Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.

SNV se na godišnjicu svirepog zločina pridružuje dugogodišnjim apelima i inicijativi da se objektu, koji se sada nalazi na nekadašnjem mjestu pravoslavne crkve odnosno mjestu zločina, vrati naziv Spomen-dom te da isti bude vraćen svojoj prvobitnoj namjeni komemoriranja i sjećanja na jedan od najtežih trenutaka u recentnoj glinskoj povijesti te u hrvatskoj povijesti općenito.

Zainteresirani za odlazak u Glinu organiziranim prijevozom iz Zagreba mogu se javiti na 01/48 86 384 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vezane vijesti:
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc