Kolo srpskih sestara slava 1 HRVATSKA KOSTAJNICA - Na dan prepodobne majke Angeline srpske u svetoarhangelskom Hramu u Kostajnici služena je sv. Liturgija, te je osveštano slavsko žito i slavski kolač koji su pripremile članice „KOLA SRPSKIH SESTARA“ parohije kostajničke proslavljajući svoju zaštitnicu prepodobnu majku Angelinu. Poslije sv. Liturgije za sve prisutne pripremljena je trpeza ljubavi u parohijskom domu.

Za ovih godinu dana postojanja učinjen je veliki pomak u životu i radu parohije kostajničke jer svojim ličnim zalaganjem u humanitarnim radom umnogome su pomogle da se realizuje prikupljanje pomoći kako za stare i nemoćne tako i za teško oboljele. Prepoznajući poteškoće u životu i radu parohije kostajničke često peuzimaju organizovanje i proslavu hramovnih slava tamo gdje je sve manje naroda a sve u cilju da naši sveti običaji opstanu na ovim banijskim prostorima. Stoga im od srca želimo da se nikada ne umore od dobrih djela!
 Kolo srpskih sestara slava 2 Kolo srpskih sestara slava 3
Protojerej-stavrofor Dalibor Tanasić
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc