glinask00005 GLINA - U Srednjoj školi Glina traju radovi na kompletnoj sanaciji dviju učionica i radionice s pripadajućim kabinetima. U tijeku su radovi na uklanjanju postojećih podova, uklanjanju opločenja dijela zidova, demontaži grijaćih i rasvjetnih tijela, demontaži stropova od ožbukane trstike i uklanjanju starih elektroinstalacija.

Prostor je potrebno urediti kako bi primio donaciju Rotary kluba, opremu za učionice i kabinete u vrijednosti oko 650 000 kuna.

Školu i radove obišao je u srijedu, 31. kolovoza 2016. godine, župan Ivo Žinić sa suradnicima.

„Došli smo prije početka školske godine obići Srednju školu Glina, vidjeti kako napreduju radovi na uređenju učionica i novih kabineta, a povod je donacija Rotary kluba Sisak, sredstva prikupljena na Donatorskoj večeri, koju su oni organizirali i u Sisku i u nekim drugim gradovima,“ rekao je župan Ivo Žinić. „Ta oprema, u vrijednosti od skoro 650 000 kuna zahtijevala je i uređenje novih učionica i kabineta. Zajedno s gradom Glinom osigurali smo značajna sredstva da se može osigurati kompletno uređenje ovog prostora. Vrijednost ovih radova je preko 500 000 kuna. Ulaganja, u ukupnoj vrijednosti od milijun i 150 000 kuna za Srednju školu su vrlo značajna, jer i ovdje će učenici dobiti mogućnost da imaju i modernu opremu i da imaju iste uvjete kakve imaju učenici u Zagrebu i drugdje u Hrvatskoj.“

Ravnateljica Srednje škole Glina, Marija Margušić-Novosel, zadovoljna je donacijom vrlo sofisticirane opreme visoke vrijednosti, ali i adekvatnom pomoći Grada Gline i Sisačko-moslavačke županije: „Jedan od uvjeta da bi ta oprema uopće stigla u našu školu bilo je adaptacija, zapravo uređenje postojećih učionica.“ Bit će uređeni, do početka školske godine, učionice elektrotehnike i fizike te informatike, kao i praktična elektroradionica.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc