petrinjski prvacici
PETRINJA
- Svi petrinjski klinci (baš kao i njihovi vršnjaci iz cijele Hrvatske) jučer su se cijeli dan pripremali i nestrpljivo čekali da svane jutro, kad će prvi put u životu krenuti u školu. A to se i dogodilo uz loše vrijeme i kišu koja pada kao iz kabla, ali koja nije pokvarila njihovu radost što će upoznati nove prijatelje i krenuti u prvi razred. To je dan koij se pamti u životu.

A do školske zgrade su ih pod ruku odveli njihovi roditelji, dok su ih na glavnim gradskim pješačkim prijelazima dočekali vatrogasci iz DVD Petrinja i prometni policajci koji su pazili na njihovu sigurnost.Na pješačkom prijelazu koji iz ulice Mije Srnaka vodi prema Gundulićevoj i obližnjoj 1. Osnovnoj školi, dočekao ih je i prvi čovjek grada – gradonačelnik Darinko Dumbovič.

Sa svim malim prvašićima je popričao, pozdravio ih i poželio im puno sreće u novoj fazi njihovih života. Rekao je da treba paziti na djecu u prometu i da je ova mala akcija započeta već prošle godine i da ju treba i dalje podržavati. Dodao je i to da je jako sretan što je sa Gradom Zagrebom napravljena Povelja prijateljstva koja je rezultirala besplatnim udžbenicima za svu petrinjsku osnovnoškolcu djecu i zahvalio se svima koji su u tom sudjelovali.

Kaže da bi svi trebali dobiti besplatne knjige, prijevoz i sve što je potrebno za osnovnoškolce i da bi to pitanje trebalo potaknuti u Saboru RH.
 
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc