zinicprvasici HRVATSKA KOSTAJNICA – Prvi je dan nove školske godine, a u klupe prvi puta sjeda i više od 40 tisuća prvašića, što je za 1300 prvašića manje nego lani. Na području naše županije u školske klupe je prvi puta sjelo nešto malo više od 1600 prvašića. Neke od njih posjetio je danas i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je obišao prvašiće u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici.

„Drago mi je bilo da su starije kolege učenici im poželjeli sve najbolje kroz recitaciju, da ne shvate školu kao teret, nego kao veselje, pogotovo u prvom razredu u kojem će početi s osnovnim stvarima. Zaželio bih da kroz ovo školovanje steknu što je moguće više znanja", rekao je Žinić.

Podsjeća kako je Županija u ovoj školskoj godini osigurala ukupno 1240 besplatnih obroka, od čega 100 u školi u Hrvatskoj Kostajnici, kao što je Županija osigurala 55 pomoćnika u nastavi, od čega je njih pet u školi Davorina Trstenjaka. Upravo ova škola u Hrvatskoj Kostajnici ove godine ima ukupno 14 razrednih odjeljenja i 2 odjeljenja u područnoj školi.

„Ove godine smo upisali 32 prvašića, od toga je šest prvašića u područnoj školi, a 26 ih je raspoređenih u dva razredna odjela u matičnoj školi. Nažalost to je manje djece nego prošle godine. Prošle godine smo imali 256 djece, sada ih je 230. Imamo jedan razredni odjel predmetne nastave manje što nam stvara poteškoće, neki su ljudi ostali bez dijela satnice. Isto tako u razrednoj nastavi imamo jedan razredni odjel više", rekla je ravnateljica Osnovne škole Davorina Trstenjaka Medina Omerović.

Župan Žinić je također obišao prvašiće u Osnovnoj školi Katarina Zrinska u Mečenčanima te prvašiće u Osnovnoj školi Novska.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc