pigik otvaranje
PETRINJA - Na petrinjskom zapadnom dijelu, na brdu koje se naziva Pigik, smještenom ispod Pejine bukve ponovno, baš kao nekad buja život. Nakon poratnih godina zapuštenosti, neodržavanja ostataka u Domovinskom ratu opljačkanog i ruiniranog nekadašnjeg hotela Gavrilović i kompletnog izletišta Pigik – prošle godine su zapuhali novi vjetrovi i privatni poduzetnik Davor Imprić je kupio ovaj teren i samo u izgradnju novog kafića, teniskih terena, dječjeg igrališta, igrališta za mali nogomet, uređenje okoliša i velike sportske dvorane uložio tri milijuna kuna.

Svečanim presijecanjem vrpce sportsku dvoranu je otvorio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji kaže kako je sretan kad vidi da se u gradu
pigik otvaranje 1
izgradilo nešto potpuno novo i donijelo nove sadržaje i pozvao je sve sportske udruge na dogovor oko korištenja ovog prostora koji bi uvelike mogao pomoći mnogobrojnim petrinsjkim sportašima. Izrazio je i želju (pošto se ova dvorana može koristiti i za druge namjene) da se ovdje dovede sva petrinjska baština, kultura, tradicija i običaji i da se snimi emisija Lijepom našom. Novu dvoranu blagoslovio je fra Roko Bedalov, župnik župe sv.Josipa Radnika iz Galdova.

A onda je krenula fešta. Na parkiralištu se dijelila besplatna hrana – kobasice za roštilja i piće po izboru, a u samom kafiću je zasvirao bend Besplatno piće i ljudi su iz sata u sat sve više dolazili na jedan veliki tulum.

Pigik je ponovno otvoren.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc