Blinja krstenje 18 BLINJA - Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, dana 09. septembra 2016. godine, nakon evharistijskog sabranja, u porti hrama svetog proroka Ilije u Blinji, održano je drugo po redu saborno krštenje parohijana petrinjske parohije koje su izvršili protoprezviter Saša Umićević, nadležni paroh petrinjski i protonamesnik Željko Vidaković, paroh kolarićki.

Ovaj nesvakidašnji događaj bio je povod za sabranje velikog broja srodnika i prijatelja koji kao zajednica vernog naroda aminovanjem potvrdiše pristupanje i prisajedinjenje svoje braće i sestara svetoj zajednici Tela Hristovog – Crkvi.

Svim novokrštenima koji se u hramu Svetog proroka Ilije, kao banji iskupljenja nanovo rodiše, želimo da se neprestano usavršavaju u dobru i ljubavi, da žive Bogom i radi Boga, i da ulože sve svoje napore i snage kako bi se neprestano kretali ka savršenstvu.

protojerej Saša Umićević, paroh petrinjski
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc