voda SISAK/PETRINJA – Služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvijestila je kako je analizom utvrđeno da uzorci vode iz nekoliko lokalnih vodoopskrbnih sustava na petrinjskom području ne udovoljavaju odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Riječ je o lokalnim vodoopskrbnim sustavima kojima ne upravlja pravna osoba koja obavlja djelatnost javne vodoopskrbe. Konkretno radi se o lokalnim vodovodima: Čuntić – Prnjavor, Veliki Šušnjar, Kraljevčani, Dragotinci, Donja Mlinoga i Hrastovica.

Voda iz navedenih lokalnih vodovoda nije za piće do daljnjega, te se prije korištenja preporuča adekvatno prokuhavanje (15 min voda treba ključati)“, poručuju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc