kestenfest53nja PETRINJA – Petrinja će tijekom nadolazećeg vikenda biti domaćin još jedne tradicionalne Planinarske kestenijade i „Festivala kestena“. Tijekom dva dana sve posjetitelje očekuje bogat program. Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj ističe kako je petrinjsko područje bogato ovim jesenskim plodovima. Dodaje kako petrinjska Kestenijada okupi veliki broj planinara ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja. Otkriva što nas to očekuje tijekom subote 15.listopada.

„Okupljanje je u našem parku oko paviljona, potom se kreće pješice i to dobro utabanim planinarskim stazama po Hrastovačkoj gori. Jedna staza je kraća, odnosno ide se iz Hrastovice, a druga je duža, odnosno ova prva traje oko sat i pol, ova duža traje dva i pol sata“, istaknula je Držaj i dodaje kako sve posjetitelje kod planinarskog doma Matija Filjak od 11 do 17 sati očekuje bogata gastronomska ponuda uz pečene kestene i zabavni program.

U nedjelju 16.listopada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji birat će se najukusniji kolač od kestena. „U 10 sati samo otvorenje ovog događaja, uveličat će ga naše članice ŽVA HPD-a Slavulj Petrus, a u isto vrijeme bit će i start za Kesten bike, odnosno bicikliranje na Hrastovačku goru pod vodstvom gospodina Orlića. Ovo je isto prilika da promoviramo naše cikloturističke rute“, dodaje Držaj.

Na Trgu će od 10 sati i 45 minuta biti održan i program za djecu pod nazivom „Teta Vesna priča priču o kestenjaru“, kao što će nastupiti Gradski dječji zbor HPD-a Slavulj te Plesni klub Petrinia. Tko ima najukusniji kolač, doznat ćemo već u 12 sati.

„Izaberite subotu ili nedjelju, ili oba dana. Uživajte u prirodi, pridružite se rekreativnom planinarenju petrinjskim planinarskim stazama, pridružite se bicikliranju petrinjskim biciklističkim rutama. Uživajte u delicijama koje će pripremiti za vas obiteljska poljoprivredna gospodarstva, također na raspolaganju će biti i već dobro poznati originalni petrinjski suveniri i ostali proizvodi. Svakako ste dobro došli i radujemo se što ćemo se zajedno družiti“, zaključila je držaj.

Tijekom nedjelje od 10 do 17 sati organizirana je i vožnja turističkim vlakićem, bogata gastronomska ponuda uz pečene kestene, štandove s domaćim proizvodima, suvenirima i rukotvorinama.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc