vidusevac polozaj zena na selu tribina GORNJI VIDUŠEVAC – Povodom Svjetskog dana žena na selu koji se u cijelom svijetu obilježava 15. listopada – u Gornjem Viduševcu organizirana je prigodna tribina. Organizatorica tribine bila je Slavica Crnković i Kulturno-umjetnička udruga Viduševac. O raznim temama sudionicama su govorile Sanja Štingl Vlašić, Katica Gašljević Tomić i Daša Poredoš Lavor, a s završnim recitalom nazočnima se obratila Tamara Pereković. Na tribini su sudjelovale žene iz Gornjeg i Donjeg Viduševca, Hađera, Dvorišća, Bučice, Prijeke i Marin Broda.

U selu Viduševac ima ukupno 95 žena koje njeguju tradiciju ovog kraja i nastoje je sačuvati putem izrade narodnih nošnji, ručnih radova, te pisane i usmene predaje o povijesti ovog kraja. Na tribini su sudjelovale žene raznih životnih dobi, koje su iznosile svoja iskustva o životu na selu, ulogama žena u obitelji i društvu, važnosti aktivacije žene u javnom i političkom djelovanju, poduzetništvu, obrazovanju i kulturi. Na tribini su sudjelovale i žene iz Marin Broda koje s ponosom nose titule Uzorne hrvatske žene. Slavica Crnković zahvalila je svima na sudjelovanju i najavila organiziranje novih tematskih predavanja i tribina u svrhu osnaživanja i povezivanja žena. Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje uz pjesmu i osvježenje.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc