kc sv spiridona PETRINJA – Tijekom 9. i 10. mjeseca ove godine Srpska pravoslavna Crkva u Petrinji izvela je radove na uređenju prostorija Кulturnog centra Svetog Spiridona pri parohijskom domu u Petrinji, čiji će primarni cilj biti rad s djecom predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Pored realiziranja nastave Pravoslavnog vjeronauka i pružanja osnovnih znanja iz različitih bogoslovskih disciplina, ovaj Centar će imati za cilj i realiziranje nastave srpskog jezika, savladavanje osnova slikarstva, dok bi se učenicima koji u sklopu redovne nastave u osnovnim školama uče engleski i njemački jezik pružile dodatne besplatne instrukcije, kao pomoć u nastavi. Uz to, zainteresiranim učenicima bi se pružila i mogućnost savladavanja rada na računalu, čime bi im se omogućilo lakše integriranje u suvremeno društvo koje obiluje modernim tehnologijama. Sve predmete predavale bi osobe osposobljene za rad s djecom i mladima. Međutim, budući da se i kod nekolicine pojedinaca srednje i starije starosne dobi javila želja za pohađanjem nekih od predviđenih aktivnosti, u planu je da Centar proširi koncept svog djelovanja, te da se i za starije osobe organiziraju predavanja iz različitih područja i pruži im se pomoć pri savladavanju rada na računalu.

Kompletne građevinske radove financiralo je Ministarstvo vanjskih poslova, Uprava za suradnju s dijasporom i Srbima u Vladi Republike Srbije, dok je opremanje prostorija Кulturnog centra pomogao Grad Petrinja, Srpsko narodno vijeće iz Zagreba, Općine Majur i Sunja, te nekolicina pojedinaca, prijatelja parohije petrinjske.

Bez obzira na vjeroispovijest, Kulturni centar otvoren je za sve građane Petrinje i šire, posebice ukoliko ste zainteresirani za pohađanje neke od predviđenih aktivnosti ili budete željeli sudjelovati na brojnim zanimljiv aktivnostima koje će se unutar centra odvijati. Crkvena općina u Petrinji vas sa zadovoljstvom očekuje.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc