Pučki pravobranitelj tabla
SISAK
- Stanovnici Sisačko-moslavačke županije koji smatraju da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, moći će o svojim problemima razgovarati sa savjetnicima pučke pravobraniteljice, koji će im idućeg tjedna biti na raspolaganju u Sisku (8. studeni od 9 do 12 u malom kabinetu Gradske vijećnice), Hrvatskoj Kostajnici (9. studeni od 10 do 12 u Gradskoj vijećnici), Dvoru (9. studeni od 13 do 15 u prostorijama Vijeća Mjesnog odbora) i Glini (10. studeni od 10 do 13 u prostorijama Gradske uprave).

Primanje građana, obilazak terena i razgovori s udrugama i nadležnim tijelima dio su aktivnosti pomoću kojih će se pučka pravobraniteljica Lora Vidović i njezini savjetnici detaljnije upoznati sa problemima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Četvrta je to županija koju će obići ove godine, nakon Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Zadarske.
Potreba za ovim aktivnostima istaknula se tijekom konferencije posvećene problemima života stanovnika u ruralnim područjima Hrvatske, koju je pravobraniteljica organizirala prošle godine u Saboru povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

RASPORED PRIMANJA GRAĐANA*

Sisak, utorak 8. studeni 2016.
9.00 – 12.00, Mali kabinet Gradske vijećnice Grada Siska (Rimska 26)

Hrvatska Kostajnica, srijeda 9. studeni 2016.
10.00 – 12.00, Prostorije Gradske vijećnice Grada Hrvatske Kostajnice (Trg Nikole Šubića Zrinskog 1)

Dvor, srijeda 9. studeni 2016.
13.00 – 15.00, Prostorije Vijeća Mjesnog odbora (Trg bana Josipa Jelačića 10)

Glina, četvrtak 10. studeni 2016.
10.00 -13.00., Prostorija za sastanke Gradske uprave (I. kat – Trg bana Josipa Jelačića 2)

*Radi zaštite privatnosti građana, nije predviđeno medijsko praćenje ove aktivnosti.

DETALJNIJE INFORMACIJE

Za građane:

Nadležnosti pučke pravobraniteljice uključuju rad na pritužbama koje se odnose na:

– rad državnih tijela i tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave te pravnih osoba s javnim ovlastima, primjerice problemi s ostvarivanjem prava iz zdravstvenog ili mirovinskog osiguranja, socijalne skrbi, prava branitelja, pristupom komunalnim i drugim javnim uslugama, nepravilnostima u postupcima ovrha, stambenog zbrinjavanja, povratka i drugih
– diskriminaciju – ako se prema nekome nejednako postupa ili ga se uznemirava zbog njegove osobne karakteristike, poput nacionalne pripadnosti, dobi, obrazovanja, imovnog ili zdravstvenog stanja i slično
– probleme ostvarivanja prava nacionalnih manjina
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc