anka baljak sahrana
MALI OBLJAJ - Na seoskom groblju u Malom Obljaju dvadesetak kilometara udaljenom od Gline, danas je sahranjena starica Anka Baljak žrtva nasilja pljačkaša koje se u tri sela tzv “suve međe” na granici Hrvatske i BiH dogodilo prije nešto više od mjesec dana. Umrla je juče u bolnici u Sisku. Prema mišljenju ljekara od posljedica brutalnih napada i maltretiranja od strane razbojnika!

Od bake Anke u prisustvu tridesetak mještana i najbliže rodbine biranim riječima oprostio se Željko Gavrilović predsjednih Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Gline i prvi čovjek glinskoga SDSS-a. “Čitav svoj skromni život je proživjela ovdje boreći se da sebi i svojima stvori elementarne uslove života. Sahranila je dva sina, ostala je kod svoje kuće i poslije akcije “Oluja” ne želeći u nepoznato u izbjeglištvo. Nažalost doživjela je da zadnje dane njenog života obilježi mahnitost, hir, drskost dvojice loših mladića koji su je opljačkali, maltretirali, vezali i fizički povrijedili, rekao je Gavrilović.

Anka Baljak Mali Obljaj 3
Sahrani su prisustvovali, na grob položili cvijeće i poklonili se sjenima nesrećne starice glinski dogradonačelnik Đuro Stojić, SDSS-ova vijećnica u gradskom Vijeću Ljuba Vrga i sisačko-moslavački zamjenik župana Boro Rkman.

anka baljak sahrana 1
Po izlasku iz bolnice prije nepun mjesec dana baku Anku je prihvatila unuka Branka u svojoj familiji u Glini. “Djeco lijepo je meni ovdje, ali želim ja svojoj kući”, rekla je saborskom zastupniku SDSS-a dr Miloradu Pupovcu i brojnim novinarima koji su je posjetili.

Nažalost kod svoje kuće je bila svega 15-ak dana. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prije nekoliko dana završila je u sisačkoj bolnici. Izdahnula je juče u svojoj 81- oj godini!

Srpske institucije, konkretno Srpsko narodno vijeće iz Zagreba, finansijski će pomoći porodici u podmirenju dijela troškova sahrane.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc