Uskok Logo
PETRINJA
- Zbog sumnje na primanje mita, u petak je uhićen, po nalogu USKOK-a, sudac petrinjskog Prekršajnog suda Stevo Bunčić (1957.). Sumnjiči ga se za primanje mita od stranke u postupku.

Kako je priopćila županijska Policija, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke u kordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela primanje mita.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, početkom ovog mjeseca od jednog hrvatskog državljanina tražio novac, u zamjenu da odgodi postupanje po predmetu za prometni prekršaj koji je ovaj počinio, odnosno da predmet ode u zastaru ili će u protivnom, ako mu ne preda novac, protiv njega provesti prekršajni postupak te mu izreći maksimalnu novčanu kaznu.

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnosi se Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

U detaljima oko ovog slučaja koje je iznio USKOK stoji, kako se osnovano sumnja da je okrivljenik, kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, nakon što je zaprimio prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu, za koje je propisana novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kuna, tijekom studenoga 2016. godine, od počinitelja prekršaja zatražio da mu 25. studenoga 2016. u njegov ured donese 1.000 eura kako zauzvrat u predmetu protiv njega ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona, a da će u slučaju ako mu ne preda traženi iznos, protiv njega provesti prekršajni postupak i osuditi ga na novčanu kaznu u maksimalno zakonom određenom iznosu od 15.000,00 kuna.

Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos, te je 25. studenoga 2016. predao 7.500,00 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc