zastava srp nac manj u glini
GLINA - U noći s utorka na srijedu nepoznati počinitelji, jedan ili više njih, zapalili su zastavu srpske nacionalne manjine koja je, uz ostale zastave, bila izvješena na zgradi u kojoj se nalaze sjedišta srpskih institucija, pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’ i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Gline. O nemilom događaju odmah je obaviještena policija, a paljenje zastave uznemirilo je Srbe koji još uvijek pamte kada je u ovom gradu prije nekoliko godina strgnuta s koplja i razderana ista zastava.

- Očekujem da nadležne institucije, prije svega policija, pronađu počinitelja i proslijede ga pravosudnim organima. Premda su pripadnici srpske manjine u Glini u dobroj mjeri uznemireni paljenjem zastave, siguran sam da se događaj neće odraziti na međunacionalne odnose u ovom gradu. Isto tako sam siguran da će svi relevantni subjekti i dalje raditi na pozitivnom razvijanju međunacionalnih i drugih odnosa temeljenih na toleranciji i uvažavanju međusobnih raznolikosti i izgradnji povjerenja – kazao je za ‘Novosti’ Bogdan Rkman, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.

zapaljena srpska zastava VSNM.. govori Željko Gavrilović predsjednik VSNM i SDSS-a u Glini 30.11.2016

Posted by Damir Brkic on Wednesday, November 30, 2016
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc