Ambasador Rusije u Petrinji 7
PETRINJA – Parohija petrinjska ugostila je Anvara Azimova, veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj. U sklopu radnog dijela posjeta protojerej Saša Umićević upoznao je gosta sa stanjem, problemima i poteškoćama s kojima se Srpska pravoslavna crkva, zajedno s vjernicima, suočava na području petrinjske parohije.

Veleposlanik Azimov je izrazio spremnost za podršku projektima koji su od posebnog značaja za crkvu i njen narod. Nakon obilaska kapele Sv. Spiridona Čudotvorca, koja se nalazi u sklopu parohijskog doma, obišli su mjesto nekadašnje crkve Sv. Spiridona koja je uništena u vrijeme ratnih godina. U nastavku obilaska petrinjske parohije posjetili su crkvu Svetog prvomučenika Stefana u Donjoj Bačugi koja je bila uništena 1941. godine. Veleposlanik je obišao i devastirani spomenik za 539 nevino stradalih žrtava, od čega 144 djece u selu Luščani, gdje je nakon polaganja vijenaca i molitve izrazio iskrenu želju da Veleposlanstvo Ruske Federacije financira obnovu ovog spomen-obilježja.

Na kraju radnog dijela posjeta protojerej Saša Umićević se zahvalio na iskazanoj senzibilnosti i pozvao na suradnju Veleposlanstva i petrinjske parohije i u budućnosti.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc