gavrilović PETRINJA - Po Petrinji se počelo pričati kako je tridesetak radnika ovih dana u Gavriloviću dobilo otkaz. Navode smo provjerili, a iz petrinjske tvornice mesa ih opovrgavaju. Radi se samo o tome da sezoncima nisu produženi ugovori:

“Nitko od stalno zaposlenih nije otpušten, riječ je o tome da sezoncima nisu produženi ugovori nakon sezonskog zapošljavanja koje je ove godine malo duže potrajalo.

Tvrtka Gavrilović je tijekom 2016 godine, počevši od lipnja, za sezonske potrebe uvjetovane potražnjom kupaca za našim proizvodima, zaposlila više od 70 sezonskih radnika. Kako su sezonske potrebe za ovu godinu završene, dijelu sezonskih radnika nisu produženi ugovori o radu.

Našim redovnim zaposlenicima ove smo godine isplatili božićnicu od 800 kuna i dar za svako dijete od 400 kuna. Glede 2016. godine, najveći uspjesi su postignuti na proširenju izvoza. Austrijsko je tržište ponovo snabdjeveno Gavrilović asortimanom. Velike trgovačke kuće poput Bille, Merkura, Metroa, Spara i REWE-a su uvrstile naše proizvode u glavnu ponudu – dakle, ne na „gastarbajterske“ police, već stavljajući Gavrilović al pari austrijskim proizvođačima mesnih prerađevina.

Sada su perjanice naše premium proizvodnje, a to su trajne salame: poput Zimske, Čajne, Srijemske i Sudžuka na raspolaganju austrijskim kupcima. Također, paštete i mesne konzerve polako uzimaju svoje mjesto na polici, a pouzdan i siguran protokol suradnje širom otvara vrata. Isto tako, u Njemačku izvozimo preko 60 proizvoda. Naši proizvodi putuju i prema Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj. Potencijal izvoza leži i u porastu prihoda spram SAD-a, Kanade i Australije.

Mogli bismo dakle reći da usprkos političkim i sudskim pritiscima te svojevrsnoj medijskoj kampanji protiv obitelji Gavrilović poslujemo uspješno.U slijedećoj, 2017. godini planiramo daljnji rast izvoza, uvođenje potpuno novih proizvoda, te poseban trud na pojačanom plasmanu premium proizvoda – Gavrilovićevih delicija i delikatesa, koje su temelj naše uspješne budućnosti kako na Hrvatskom tako i na europskom i svjetskom tržištu.”, stoji u odgovoru Savjetnika za odnose s javnošću Vladimira Milinovića.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc