obiteljskeldzija
HRVATSKA KOSTAJNICA
- Mladu četveročlanu obitelj Žarka i Ana-Marije Skeledžije , koja je nedavno ostala bez svega, kada im je kuća izgorjela u požaru, obišli su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa njegovom zamjenicom Anitom Sinjeri Ibrišević, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović te načelnik Općine Donji Kukuruzari Stipo Šapina.

„Jednostavno mi smo se dogovorili na Općinskom vijeću i pokrenuli smo jednu inicijativu o kojoj sam informirao župana i puno hvala što se Županija uključila u ovu akciju. Mi smo dali svoj doprinos. Dali smo tisuću kuna za novorođeno dijete, isto tako i novčani prilog za saniranje štete i vidjet ćemo što će još biti jer znam da se vode akcije u školi i ostalim udrugama da se ovoj mladoj obitelji pomogne“, rekao je Šapina.

Da u ovoj nesreći obitelj Skeledžija nije sama, dokazali su brojni prijatelji i susjedi koji su priskočili u pomoć. Žarkova supruga Ana-Marija nedavno se vratila iz rodilišta s tek rođenom Valerijom, dok obitelj ima još trogodišnjeg Emanuela. Upravo ta pomoć prijatelja i susjeda dala je obitelji snagu i nadu, rekla je majka Ana-Marija.

obiteljskeldzijakuca
„U početku je bilo jako stresno. Kada se to dogodilo smatrali smo da smo sami u tome. No međutim kako su prijatelji pomogli, izašlo je u novinama, počeli su ljudi reagirati i shvatili smo da nismo sami. Kada se još uključila Općina, Županija, sada tek imamo pravu nadu da će sve izaći na dobro, da ćemo moći to sanirati, da ćemo moći imati nekakav svoj mir, svoj prostor i tek sada počinje ono nešto pravo dobro“, rekla je Ana-Marija.

S prigodnim darovima i najavom o jednokratnoj pomoći, u pomoć je priskočila i Sisačko-moslavačka županija te župan Ivo Žinić. „Ovo je blagdansko vrijeme kada bi trebali biti svi sretni. Nažalost ovu mladu obitelj zadesila je nesreća, izgorilo im je pola kuće i sada nemaju gdje prebivati. Došli smo im čestitati Božić, poželjeti sreću, dati im nadu da smo uz njih, da ćemo pomoći. Donijeli smo male darove kako bi ova obitelj kojoj je izgorjelo ono što su imali, da bi Božić i blagdane mogla provesti u miru i da im damo nadu da ćemo u sljedećoj godini kao Županija dati određen novčani doprinos kako bi mogli sanirati tu štetu“, rekao je Žinić.

Obitelj Skeledžija za Božić ima samo jednu želju, biti u svojoj kuću te u miru uživati u obiteljskoj idili, a zahvaljujući pomoći lokalne zajednice i brojnim malim ljudima dobrog srca koji su se već javili spremni pomoći, čini se da će u tome i uspjeti.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc