rotaciona svjetla
SISAK - Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 11 kaznenih djela, po tri na području Kutine i Novske, dva na području Petrinje i jedno na području Gvozda. Počinjeno je deset krađa, četiri prijetnje te po jedna teška krađa, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, prijevara, krivotvorenje isprave i utaja.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Siska i Novske, a u njima su sudjelovala dva počinitelja. U jednom slučaju javni red i mir je narušen fizičkim sukobom, a u drugom vikom i galamom te omalovažavanjem i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, do kojih četiri na području Siska, tri na području Kutine te po dvije na području Novske i Petrinje. U jednoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta. Tri sudionika su pobjegla sa mjesta nesreća od kojih je jedan naknadno pronađen, dok se za dva odbjegla sudionika još traga. U nesrećama na području Kutine i Petrinje kod dvojice sudionika utvrđena je alkoholiziranost od 0,54 i 1,44 promila.

Policiji u Sisku građanin je dragovoljno predao četiri ručne bombe M-75. Kako se radi o dragovoljnoj predaji, koja je omogućena kampanjom „Manje oružja, manje tragedija“, ovaj građanin neće snositi nikakve sankcije.

VOZILOM UPRAVLJAO BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG I S KRIVOTVORENIM PLOČICAMA

U petak, 6. siječnja oko 11.45 sati, u Petrinjskoj ulici u Sisku, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je na njega stavio nepripadajuće registracijske pločice. Pločice su oduzete, protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave, a kako je utvrđeno da je recidivist, odnosno višestruki počinitelj istovrsnih prometnih prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na prekršajni sud.

OSUMNJIČEN ZA KRAĐU PRSTENA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je od 28. prosinca 2016. do 3. siječnja 2017. godine, u Naftaplinskoj ulici u Gojlu, grad Kutina, iz otključanog osobnog automobila 59-godišnjeg vlasnika ukrao zlatni prsten. Kazneno je prijavljen zbog krađe.

TEŠKA KRAĐA I KRAĐA

Zbog teške krađe provaljivanjem traga se za nepoznatim počiniteljem koji je od 2. do 8. siječnja u mjestu Piljenice, općina Lipovljani, provalio u lovačku kuću i ukrao alkoholna pića, počinivši manju materijalnu štetu.

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je od 24. prosinca 2016. do 4. siječnja 2017. godine, u Vrhu Letovaničkom, općina Lekenik, s vikendice demontirao i ukrao nekoliko desetaka metara bakrenih oluka. Od oštećenog 74-godišnjaka zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

KRAĐE NOVČANIKA I NOVCA

Oko podneva u petak, 6. siječnja, u sisačkom trgovačkom centru u Petrinjskoj ulici, nepoznati je počinitelj ukrao novčanik s novcima, bankovnim karticama i osobnim dokumentima 26-godišnjeg vlasnika. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava zbog krađe te se traga za počiniteljem.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je nešto prije podneva u subotu, 7. siječnja, u mjestu gornja Mlinoga, grad Petrinja, iz otključane kuće 71-godišnjeg muškarca ukrao novac.

POŽARI ZABILJEŽENI PROTEKLOG VIKENDA

U petak, 6. siječnja oko 15.15 sati u mjestu Mahovo, općina Martinska Ves, 59-godišnjak je u staji „brenerom“ odleđivao vodovodne cijevi, pri čemu je došlo do zapaljenja oko 3000 bala sijena. Gaseći požar 59-godišnjak i njegova 52-godišnja supruga su se nagutali dima te im je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su zadržani na promatranju. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Martinska Ves i DVD-a Desno Trebarjevo.

Istog dana oko 21.30 sati u obiteljskoj kući u Ulici Ante Kovačića u Glini, zbog ostavljene svijeće u dnevnom boravku buknuo je požar u kojem je izgorio stolić, televizor i pod, dok je dio namještaja nagorio, a na prozorima i vratima su popucala stakla. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Glina, a 46-godišnji vlasnik štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna.

U prijepodnevnim satima u subotu, 7. siječnja, u Brezju u Petrinji, zbog ostavljene upaljene električne grijalice te prijenosa topline na gorive materijale buknuo je požar u poslovnom prostoru 49-godišnjeg vlasnika, koji je u potpunosti izgorio. Požar se proširio na krovište zgrade koje je također izgorjelo, te poslovni prostor 50-godišnjeg vlasnika u kojem je izgorio strop. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 50.000 kuna, a požar su ugasili djelatnici PVJ Petrinja.

Sinoć, 8. siječnja oko 20 sati, u Starom Pračnu, grad Sisak, izgorjelo je oko 15 salonitnih ploča pokrova obiteljske kuće, dok je dio drvene konstrukcije krovišta nagorio. do požara je došlo uslijed zagrijavanja i zapaljenja drvene grede koja je djelomično bila uzidana kroz dimnjak. Oštećeni 75-godišnjak materijalnu štetu procjenjuje na oko 5000 kuna, a požar su ugasili djelatnici JVP Sisak.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc