dijagnostika glina0
GLINA - U Domu zdravlja Glina koji je ispostava Doma zdravlja u Petrinji, u rad su danas puštena dva nova uređaja za laboratorijsku dijagnostiku. Riječ je o biokemijskom i hematološkom analizatoru čija vrijednost iznosi oko 270 tisuća kuna. Sredstva za njih osigurali su Sisačko-moslavačka županija i Grad Glina. Ravnatelj Doma zdravlja Petrinja Zdenko Matijašec objasnio je kako je laboratorij u Glini izvan standarda zdravstvene zaštite te se financira sredstvima koja nisu ugovorena sa Zavodom. Pojasnio je i što će novi uređaji značiti stanovnicima Gline i okolice:

„Dom zdravlja će na taj način moći dati daleko kvalitetniju, kompletniju, punu zdravstvenu zaštitu stanovnicima Gline,Topuskog i Gvozda. Znači 14 do 15 tisuća stanovnika će imati puno bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u narednom periodu“, rekao je Matijašec.

Nove uređaje u Domu zdravlja Glina svečano je u rad pustio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Naglasio je kako bi jednaka zdravstvena skrb trebala biti dostupna svim stanovnicima naše županije.

„Ovdje, kroz analize koje će se moći obavljati novim, modernim uređajima, omogućit ćemo da svi stanovnici Gline, Gvozda i Topuskog mogu ovdje obaviti te analize, da ne moraju odlaziti u Sisak ili neka druga udaljena mjesta. Ovo je samo početak nečeg novog gdje mi želimo bez obzira što su ovakvi uređaji skupi da ih imamo dostupne u cijeloj županiji. Glina i okolica imaju i puno male djece i ove analize su svakodnevno potrebne, pa će će i liječnicima, pedijatrima i svima ostalima biti lakše. Puno prije će imati određene laboratorijske nalaze. To je nešto što će doprinijeti još boljoj zdravstvenoj zaštiti, a potrebno je napraviti i dodatna ulaganja“, kazao je župan.

Dio sredstava za nabavku novih analizatora izdvojio je Grad Glina. Glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević izrazio je nadu kako će se suradnja Doma zdravlja Petrinja, Županije i Grada Gline nastaviti i ubuduće, na korist građana Gline i okolice.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc