dumbovic PETRINJA - Priopćenjem za javnost o financijskoj blokadi Grada Petrinje od strane Sisačko-moslavačke županije obratio se petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u kojem se navodi:

„Ovih je dana glavna tema u Petrinji, ali i šire, kroz medije, sad već treća blokada računa Grada od strane Sisačko-moslavačke županije, ovaj put zbog duga od 2,7 milijuna kuna za Poslovnu zonu zbog kojeg se godinama vodio sudski spor. Pitat će neki zašto to nismo platili i izbjegli neugodnu situaciju, ali kad kao gradonačelnik gledam prioritete, onda sam na prvo mjesto stavio povijesnu priliku da prvo Hrvatski dom vratimo u vlasništvo Grada i to za 850 tisuća kuna, iako je prva cijena bila 2,5 milijuna kuna. Računao sam i na razumijevanje županijske vlasti u tom trenutku, ali što je – tu je! Blokada se dogodila, na žalost mnogih, ali na sreću onih koji javno govore o financijskoj propasti Grada i zazivaju nove blokade.

Problem je riješen uključivanjem Ministarstva financija RH, koje je doznačilo sredstva na račun Grada i time zaustavilo daljnju blokadu. Dogovorno je Županija od toga uzela 450 tisuća kuna, a ostatak duga ulazi u Sporazum župana i gradonačelnika o vraćanju duga, koji će biti potpisan idući tjedan. Time će aktualna gradska vlast zaokružiti priču o naslijeđenim dugovima po sudskim sporovima, od 10 milijuna kuna, koji su kao “kosturi ” ispadali iz ormara i koje cijelo vrijeme plaćamo po sporazumima. Kad tome dodamo još 20 milijuna kuna duga koje je revizorska kuća potvrdila na početku mog mandata (“clean start”) onda je vjerujem svima jasno u kojim okolnostima radimo i čime se borimo zadnje 3,5 godine.

O svim dugovima i sporazumima koje sam naslijedio, a čiji sudski epilog tada još nije bio poznat, detaljno ću izvijestiti javnost.“
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc