Detalj sa prošlogodišnje Svetosavske akademije u Glini Detalj sa prošlogodišnje Svetosavske akademije u GliniGLINA - Tradicija održavanja Svetosavske duhovne akademije u Glini biće prekinuta po prvi put nakon deset godina. Nekadašnji predsjednik, a sada član SKD "Prosvjeta" pododbor Glina, Dragan Adžić za to krivi zamjenika gradonačelnika Gline Đuru Stojića i ističe da se zbog nečijih političkih ambicija pododbor SKD "Prosvjeta" u Glini polako gasi.

"Dogodilo se ono što nismo očekivali. Svake godine povodom Svetog Save SKD "Prosvjeta" pododbor Glina je organizovao Svetosavku duhovnu akademiju u prethodnih deset godina. Nažalost, ove godine akademija neće biti održana. Među najvećim krivcima za neodržavanje akademije je zamjenik gradonačelnika Gline Đuro Stojić, čovjek koji bojkotuje rad glinskog podobora "Prosvjeta" - kaže Dragan Adžić.

Naime, Adžić napominje da glinski pododbor nema predsjednika ni zamjenika od jula prošle godine. Dotadašnji predsjednik Nikola Miljević i njegova zamjenica Radojka Baltić podnijeli su ostavke Glavnom odboru "Prosvjete" u Zagrebu, nakon čega ih je odbor razriješio dužnosti. Iz tih razloga je Glavni odbor sazvao vanrednu Izbornu skupštinu 8.8.2016. godine s ciljem da se izabere novo rukovodstvo.

"Istakao bih da se dosta mladih na moju inicijativu učlanilo s ciljem da se aktivno uključe u rad pododbora. Tu na scenu stupa Stojić, Miljević i povjerenik društva iz Zagreba Nikola Arbutina. Nikola Miljević i Radojka Baltić povlače svoje ostavke tog momenta, Arbutina prekida sjednicu i nakon te njegove nezakonite odluke revoltirani članovi napuštaju sjednicu. Samo da napomenem da je zapisnik sa te sjednice, koji je vodio Đuro Stojić nestao i do danas se ne zna gdje je. Napomenuo bih i da je Stojić prije same sjednice došao kod mene kući i počeo me vrijeđati i izričito rekao da se ostavim bilo kakve funkcije u pododboru Glina. Nažalost zbog nečijih političkih ambicija pododbor u Glini se polako gasi" - zaključio je Adžić.

Kako je bilo prošle godine na Svetosavskoj duhovnoj akademiji u Glini možete pogledati u video prilogu RTV Banovine.


 
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc