dumbovic azimov
PETRINJA - Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru primio je Njegovu Ekselenciju Anvara Azimova, veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj. Razgovaralo se o više tema, o čemu je gradonačelnik Dumbović rekao:

„Imamo višestrukih zajedničkih interesa a na prvo mjesto smo stavili gospodarstvo, razgovaralo se i o velikim projektima Grada Petrinje i, što je jako važno, a to su buduće aktivnosti kojima ćemo dobiti i bolji standard, gledajući na infrastrukturu i pročistač i sve ono što ide kroz Intervencijski plan. To su neki od pokazatelja na budućem europskom tržištu. S druge strane razgovarali smo i o nacionalnim manjinama koje su na području grada Petrinje. Upoznao sam ih kako zajednički živimo, koje se posljedice iz Domovinskog rata, kako smo sve skupa zajednički sanirali i kako je naša suradnja s nacionalnim manjinama kroz Vijeća nacionalnih manjina vrlo dobra i kako idemo zajednički u budućnost. Razgovarali smo i o našoj baštini kroz povijest.

Izvijestio sam ga kako je samo u prošloj godini Grad Petrinja u dogovoru s parohom Umićevićem uložio više od 250 tisuća kuna vlastitih sredstava i da je to prvi puta nakon dugo godina da se pomogne i zajednički smo kroz projekt energetske učinkovitosti povukli 480 tisuća kuna kako bi uredili taj dio grada.

Pozvao sam veleposlanika u Petrinju i želim ga još upoznati sa svim ljepotama i mogućnostima našega kraja i izrazio je želju da će doći. Grad Petrinja će uvijek poticati i njegovati prijateljstva bez obzira s koje strane svijeta dolazili, a siguran sam da imaju dobre namjere, a naročito sve ono što može i povezati ljude i za dobrobit je gospodarskog razvoja. Treba surađivati i razgovarati i otvarati mogućnosti.“
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc