policija skoda GLINA - Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjena su tri kaznena djela, a po jedno na području Kutine, Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Počinjene su četiri teške krađe te po jedna krađa i prijetnja.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće i to dvije na području Siska i jedna na kutinskom području. U jednoj prometnoj nesreći je jedna osoba smrtno stradala, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta.

Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Zabilježena su tri požara na otvorenim prostorima i to dva na području Novske i jedan na području Hrvatske Dubice. U ovim požarima je izgorjela trava i nisko raslinje, a materijalne štete nije bilo.

U ponedjeljak, 27. veljače, evidentirana su dva pronalaska odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava. Mještanin Malog Obljaja, na glinskom području, u šumi je pronašao ručnu bombu u originalnoj kutiji, a na deponiju otpada u Jasenovcu pronađena je protutenkovska mina antimagnetna. Ubojita sredstva uklonjena su s mjesta pronalaska.

Na području Siska je zabilježena jedna dragovoljna predaja ubojitih sredstava. Naime, građanin je policiji predao sedam ručnih bombi, tri topničke granate, ručni bacač raketa, 20 patrona i 91 komad streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ on neće snositi sankcije.

U prometnoj nesreći, koja se dogodila u utorak, 28. veljače oko 4.15 sati na Kutinskoj cesti u Novom Selu Palanječkom, grad Sisak, smrtno je stradao 22-godišnji vozač osobnog automobila sisačkih registracija. Naime, on se vozilom kretao iz smjera Siska prema Kutini te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio i udario u betonski stup javne rasvjete, koji je od siline udarca pukao i pao preko vozila. Vozač je na mjestu događaja preminuo, a radi obavljanja očevida cesta D-36 Kutina - Zagreb je od 4.43 do 6.55 sati na mjestu nesreće bila zatvorena za sav promet. Policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće proslijediti izvješće.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc