Banijsko prelo 10
JABUKOVAC
- „Banijsko prelo“ naziv je manifestacije koja je 11. ožujka održana u Jabukovcu u organizaciji KUD-a „Zvuci Banije“ iz Jabukovca, a na kojoj su se ovom prilikom, osim domaćina, predstavili i članovi KUD-a „Sunjanka“ iz Sunje. Ovo kulturno-umjetničko društvo iz Jabukovca broji dvadesetoro djece i trideset odraslih članova. Imaju mušku i žensku pjevačku grupu te dječju plesnu i pjevačku grupu, a uz to godišnje broje oko 15 nastupa diljem Republike Hrvatske, rekao je ovom prilikom njegov predsjednik Zoran Dragaš.

„Banijskom prelu“ u Jabukovcu nazočio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo što ova manifestacija, kako je rekao, pokazuje što su prave vrijednosti društva te na koji se način mora raditi u zajednici.

Kao gošća, na Banijskom prelu bila je Sanda Kolaković, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Na kraju, Dumbović je poručio da “čuvajući tradiciju i običaje, čuvamo svoj identitet i gradimo budućnost, a najvažnije je u tome sačuvati zajedništvo, bez kojeg nema napretka”.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc